Taşıt Tutmasının Bitkilerle Tedavisi

Taşıt tutması birçok insanın gemi, otobüs, otomobil uçak gibi taşıtlarda kendilerini rahatsız hissetmeleri, midelerinin bulanması, baş dönmesi, halsizlik vb. belirtilerin görüldüğü bir hastalıktır. Bu yazımda sizlere Taşıt Tutmasının Bitkilerle Tedavisi konusunda tecrübelerimi anlatacağım.

Taşıt Tutması

Taşıt tutmasının sebeplerini kulak içindeki kristallere bile dayandıran modern tıp, tam olarak sebebini bulamamıştır. Genelde gemi tutması olarak ta bilinen taşıt tutmasının diğer taşıtları kullanan insanlarda da görülmesi hastalığın bugünkü ismini almasına yardımcı olmuştur.

Genel olarak belirtileri mide bulantısı, baş dönmesi, sersemliktir. Herkeste bu belirtilerin hepsi görülmese de en azından birisi etkisini göstermektedir.

Modern tıpta eczanelerde taşıt tutması için birçok ilaç olmakla beraber genel anlamda en ünlüsü antihistminiklerdir. Antihistaminiklerin aşırı uyku yapması en büyük yan etkisidir.

Taşıt Tutmasının Bitkilerle Tedavisi

Eşim ve annem özellikle otobüs yolculuklarından olumsuz etkilenmekte. Bu annem uzun yıllardır bu konuda en etkili çözümün kendi çözümü olduğunu söylese de eşimin araştırmaları sonucunda bir başka çözümün de olduğunu fark ettik.

Zencefil

Evet, zencefil mucizevi bit bitki. Hemen hemen her hastalığın tedavisinde veya önlenmesinde kullanılmakta. Zencefil çayı, zencefilli şeker, şuruplar vb. farklı formlarda piyasada bulunması, hesaplı olması, kullanım çeşitliliği ile gerçekten mucizevi bir bitki.

zencefil

Eşim uzun yıllardır marketlerde de rahat bulunabilen zencefilli şekerleri çantasından eksik etmez. Özellikle uzun seyahatlerde arabamızda da mutlaka bulundurur. Bu konuda annemi de ikna ettiğini söylese de – ki annemin bu konudaki düşüncelerini çok iyi biliyorum- eşim hayatından oldukça memnun.

Zencefil Mucizesi başlıklı yazıma buradan ulaşabilirsiniz

Zencefilli şekerler haricinde ince ince kıyılmış zencefil köklerini de tüketebilirsiniz. Bununla beraber zencefil kapsülleri, zencefil yağı vs. piyasada rahatlıkla bulunabiliyor.

Nane

Annemin sihirli formülü olan naneli şeker uzun seyahatlerde yanında eksik etmediği en önemli şeydir. Solunum yollarının rahatlatılmasında da sık kullanılan nanenin de zencefil gibi değişik kullanım şekilleri mevcut. Özellikle otogarlarda büfelerde satılan yerel üreticiler tarafından hazırlanmış naneli şekerlemeleri çocukluktan beri çok severiz.

nane

Hangi bitki daha etkili konusunda annem ile eşim arasında taraf olmaya hiç niyetim yok. Her ikisini de oldukça düşük maliyetle deneyip sizin için en uygun olanı bulmanız çok kolay.

Bir başka yazıda görüşmek ümidi ile Keyifle Kalın.

“Taşıt Tutmasının Bitkilerle Tedavisi” üzerine 6 yorum

  1. zencefil gerçektn oldukça şifalı bir bitki. çocuklarımın bir numaralı ilacı. özellikle de boğaları şiştiğinde. araç tutmasında kullanılabileceğini düşünmemiştim.

    Yanıtla
  2. bence nane bu işin piri yolculuklarda taşıt tutmasına birebir. İlaç kullanmak istemyenlere tavsiyemdir. (not: eş tavsiyesi 🙂 )

    Yanıtla
  3. pek çoğumuzu otobüs tutar, bu yazıda önerilen yöntemler sağlıklı ve doğal. yakın zamanda bir tanıdığım bir iki damla uçak yakıtı yutunca bir daha araba tutmazmış demişti. Yani zehir iç demeye bir adım yakın bu gibi tavsiyelere sakın uymayın.

    Yanıtla
  4. Doğada her şeyin çaresi var. Malesef kimyasal yollarla üretilen sağlığa zararlı ilaçlara adapte edilmiş bir ilaç sektörü var. Zencefilli çay araç tutmasını engelliyor ama bir eczaneye gitseniz size bir kutu ilaç satarlar. Sitenizde farklı konularda gerçekten faydalı bilgiler var. Özellikle eğitim ve sağlık alanındaki yazılarınızı beğenerek takip ediyorum. İyi çalışmalar

    Yanıtla
  5. Nane, limon kabuğu… Rahmetli Barış Manço şarkısında her derde deva diye sayıyordu zencefilinden, hatmi çiçeğine pek çok şifalı bitki var. pek çok derdin devası bitkilerde saklı, bir bilenden duymadıkça neyin ne işe yaradığını, hangi otun hangi derde şifa olduğunu bilemiyoruz. Güzel yazı olmuş teşekkürler

    Yanıtla
    • Dünyada var olan herşeyin bir faydası var. Bazen espri olsun diye bile lüzumsuz kelimesini kullanıyoruz. Doğaya ne kadar aykırı bir kelime…

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.