Merhaba bu yazımda SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır konusundan bahsedeceğim. Günümüzde web sitelerinden gelir elde etmek isteyen site sahipleri, sitelerinin içeriklerini sık sık güncelleme gerektiğini bilirler. Bu yüzden de ya kendileri yazılar yazarlar ya da editörlere yazdırırlar.
İlk Özelliğimiz Konu Başlığı
Gelelim konumuza. Web sitelerinde yayınlanacak makalelerin en önemli özelliği ilgi çekici bir başlık kullanmak ve bu başlıkta odak kelimeyi mutlaka kullanmak. Bu önemli bizim makalemizde odak kelime veya kelimelerimiz “SEO Uyumlu Makale” . Makalemizin başlığında da bu kelimeleri kullandık.
İkinci özelliğimiz ise odak kelimeleri makalemizin ilk paragrafında kullanmak.
Böylelikle arama motorlarının sitemizin özetini oluşturmalarına yardımcı olmuş oluyoruz. Örneğin WordPress kullanıyorsanız, YOAST SEO eklentisini kurarak sitenizde yayınladığınız makalelerin SEO uyumluluğunu test edebilirsiniz.
Üçüncü özelliğimiz ise makalemiz için en az 1 görsel hazırlayıp makale içerisinde yayınlamak.
Görseli yayınlarken önemli olan bir husus ise görselin yayınlanmama ihtimaline karşı mutlaka görsel için alternatif metin oluşturmalısınız. Böylelikle Sitenizde yayınlanan makale içesinde kullandığınız görsellerin ne amaçla konulduğuna dair açıklamalar eklemiş olursunuz.
Dördüncü özelliğimiz ise makalenin boyutu.
SEO uyumlu Makale en az 250-300 kelime aralığında olmalıdır. Özellikle Google Adsense geliri elde etmek istiyorsanız bu rakam en az 300 kelime civarında olmalıdır. Bunun sebebi ise makalenin içeriğini okuyan kişinin sitede geçirdiği süreyi artırmaktır. Konunuz veya sitenizin geneli ilgi çekisi ise makalelerdeki kelime sayısı önemli olmaktan çıkacaktır.
Beşinci özelliğimiz ise odak kelimenin yazı içerisinde tekrarlanma sıklığıdır.
Bu oran yaklaşık 300 kelimede en fazla 8-9 defa olmalıdır. Daha fazlası sitenizin sıkıcı olmasına sebep olabilir. Makalenizi anahtar kelimeye boğarsanız eğer Google tarafından istenmeyen biriçerik oluşturmuş olursunuz.
Altıncı Özelliğimiz İmla Kuralları
Bir diğer önemli özelliğimiz ise yazılarımızın imla kurallarına uygun ve noktalama işaretleri konulmuş bir şekilde hazırlanmasıdır. Ben yazıyorum anlayan anlasın, anlamayan anlamasın deme lüksünüz yok. Siteniz popüler olabilir, hayranlarınız oldukça fazla olabilir. Fenomen bir siteye sahip olabilirsiniz. Ama yine de makaleleriniz kurallara uygun yazılmalıdır.
Yedinci Özelliğimiz Özgünlük
Hazırlayacağınız makalenin en önemli özelliği ise özgün olmasıdır. Birçok alıntı makaleyi özgün yapma botu olsa da siz makalelerinizi özgün hazırlamaya çalışmalısınız. Bu sizin kelime dağarcığınız ile de ilgili. Yani ne kadar kitap okuyorsunuz? Ne kadar araştırma yapıyorsunuz? Ne kadar özgünsünüz?
Eğer mesleğiniz veya ilgi alanınız ile ilgili makaleler hazırlıyorsanız, interneti insanlara bilgi vermek amacı ile kullanacaksanız bile yukarıdaki kuralları uyguladığınızda sitenizin daha verimli olduğunu fark edeceksiniz. Makalelerinizi yazarken iyi bir kelime işlem editörü kullanırsanız bir çok hatanın önüne geçersiniz.
“10 ADIMDA SİTENİZDEN PARA KAZANMA YOLLARI” isimli yazımızı okumak için tıklayıız
Klavyenizin gücünü keyifle fark etmeniz dileği ile.
Bundan sonra makalelerime dikkat edeceğim bu bilgilendirici makale için teşekkürler .
sayın ibrahim. elbette sizin makalelerinize dikkat etmeniz gelirlerinizin artmasına da etki edecektir.
Bir makale yazarı olarak konuda yer alan detayları beğendim. Ancak sizlerde alt başlık kullanımına dikkat etmemiş ve böyle bir konu için en azından maddeleme yapılmalıydı diye düşünüyorum 🙂
uyarınızı dikkate alacağım. yorumunuz için teşekkür ederim.
SEO uyumlu makale yazmak gerçekten çok uğraş gerektiren bir iş ve anahtar kelimeleri çok dikkatli seçmek gerekiyor. Bunun yanında çok araştırmak gerekli. Bu güzel bilgi verici makaleniz için teşekkürler 🙂
ben de yorumlarınız için teşekkür ederim.
Çok değerli bilgiler öğrendim sayenizde. Bir makale yazarı olarak dikkatle okuyorum bu tarz bilgilendirici öğretici yazıları ve kendimi geliştiriyorum
makale yazma konusunda sıkıntı çekenler için güzel bir yazı olmuş. elinize sağlık.
Teşekkürler sayın Mehmet
Çok faydalı bir yazı olmuş, web sitelerimiz için makale yazarken mutlaka seo uyumlu yazmamız lazım yoksa Google’da ilk sayfa hayal olur değilmi ?
google arama sayfalarında ilk sayfada çıkmaktan da öte, linklerinizde ve makalenizdeki konu nedir, içerik nedir gibi soruların cevabını vermek ve makaleleriniz kataloglanırken, indekslenirken daha sağlıklı olmasını sağlamak amaç.
Güzel bir makale olmuş, seo uyumlu makale yazmadan seo’da başarı yakalamak neredeyse imkansızdır. O nedenle kriterlere dikkat etmemiz lazım. Makalede zaten anlatılmış bir çok şey.
çok güzel anlatmışsınız hocam elinize sağlık bunları uygulayanlar zaten googleın gözüne girer.
teşekkürler mcpapas.
Makale ile uğraşmak isteyenlere çok güzel bi anlatım olmuş. Yazılanları okudum ve bundan sonra özgün makalelerimi yazmaya dikkat edecem.
aslında ben de pek dikkat etmiyordum. Fakat makalelerimi SEO uyumlu olup olmadığını kontrol eden bir araçlar ile kontrol ettiğimde yerlerde süründüklerini gördüm.
SEO uyumlu makale yazmak tabiki uyumlu ama önemli olan uğraştığınız işte mutlumusunuz
SEO uyumlu makale yazmak gerçekten de çok önemli, özgün ve google’ın istediği türden içerikler sitemize her zaman fayda sağlayacaktır.
şu makaleyi okudugum dakikadan itibaren web siteme içerik yazarken tüm kurallara önerileri dikkat edeceğim
makale yazarken pek hatam olmadığını düşünürdüm taki bu makaleyi okuyana kadar 🙂
Makale yazarken artık daha dikkatli olacağım.Teşekkürler Hocam..
faydalı bir yazı olmuş, makale örnekleri incelenmeli ve daha iyisi yapılmalı. ellerine sağlık.
selam site çok güzel herkese tavsiye ederim
Uygulanması gereken kriterler elinize sağlık
Bir makale editörü olarak, seo uyumlu makale konusunda en detaylı bilgileri sağlamışsınız, makale yazarken hepsini dikkate almak gerekiyor.
Ben wordpress all in one seo pack kullanıyorum hocam fakat bu eklentide odak kelime seçme özelliği yok yada ben bilmiyorum. Şimdi yoasta da geçemem bu saatten sonra. Nasıl bir yol izleyebilirim.
Odak kelimenizi meta etiketleri arasına ekleyin yeterli olacaktır. Kolay gelsin
seo uyumlu makale bir kaç kelimeyi blod veya eğik yazmak değildir. makaleyi gereksiz kelimelerden ayırıp, kullanıcıya istediğini dolandırmadan adam akıllı bilgi vermektir. bundan dolayı herkes makale yazarı olmaz. bir makale yazarı vardır, bir de makale yazarı 🙂
Genelde makalelerimi kendim hazırlarım, sizin makaleniz sayesinde ne kadar çok eksiğim olduğunun farkında vardım. Teşekkür ediyorum
All in seo kullanarak bende makalelerimi siteye yazıyordum ama yoast seo bu konuda çok daha iyi.
size katılıyorum. yoast ile kontrol ederek yayınladığım makalelerin daha başarılı olduklarını fark ettim.
makale yazmanın sanıldığı kadar basit bir şey olmadığını göstermişsiniz, inşallah internet çöplüğe dönmez de kalite artar.
internet zaten bir çöplük. önemli olan bu çöplükten ne kadar faydalanabiliyoruz. iyi bir geri dönüşüm ile bir şeyler mi kazanıyoruz yoksa kokudan burnumuzun direği mi kırılıyor?
Birçok yazar malesef seo uyumlu makale yazması aynı kelimeleri tekrar ederek konuyu uzatmak zannediyor. 200 kelime olsun sade ve bilgilendirici olsun bence seo açısından çok daha yararlı. Ayrıca noktalama işaretlerinede dikkat etmek gerekli.
Bazı kullanıcılar seo uyumlu yazacağım diye anahtar kelime oranını olabildiğince yükselterek yazıyı oldukça etkisiz hale getiriyor. Buna dikkat etmek lazım, zira yazının faydadan çok zararı oluyor.
Son günlerde bu tarz şeyler çıktı. Yani bir nevi satış stratejisi diyebilirim. Aynı bayan makaleden yazılar der gibi bir şey. Bence göz boyamaktan başka bir şey değil.
Oğuzhan Bey bu yazıda yazan yöntemlerin çoğunu yazılarımda uygulamaya çalıyorum. Ve istatistikler sonuçların olumlu olduğunu bana gösteriyor. Siz uygulamak zorunda değilsiniz.
Hocam bu hususlara elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz. Ama google için 200-300 kelimeden fazla makalenin çok çok çok bir öneminin olduğunu sanmıyorum. Çünkü 2 cümlelik bir açıklama bile ilk sayfalarda çıkabiliyor…
makalenin uzunluğundan öte yazımda uyulması gereken bazı hususlar makaleyi ön plana çıkarıyor. resimlere alternatif yazı eklenmesi, yazının ilk paragrafında anahtar kelimenin kullanılması vs. gibi
Dikkat ediyordum yazılarıma ama gene de hatalar yapiyormusum onu fark ettim sayenizde
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ben bu yazıyı yazdım ama benim de hatalarım var. Her yeni yazımda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Size hayatta başarılar dilerim
Özgün olması ve metnin ilgi çekici olması da çok önemli. Bazen kişiler kurallara uyacağım diye metni güzelleştirmeyi unutuyor, metin ilgi çekicilikten uzaklaşıyor. “Content is the king” lafını unutmamak lazım…
Oldukça güzel bilgiler vermişsiniz teşekkürler. Yazıların özgün olması arama motorlarında bir tık önde olmasını sağlıyor.
İçeriklerin uzun olması ve anahtar kelimelerin belirlenmesi önemli.Link çıkışında verilmeli ancak nofollow tarzda. Çeşitli siteler ile anahtar kelime belirlense de hiç bir bilgisi olmayanlara onerim, Google’da konunuzu arayın ve alt kısımda Google’un size sunduğu arama cümlelerini dikkate alın. Bu bile işinizi görecektir.
Ben artık seo uyumlu makalenin pek bir önemi kalmadıgını duydum tabi yanlış da olabilir.
Piyasadaki seo hizmeti verenlerdense bu tür makaleler ile hazne genişletip uygulamaya sokmak herzaman en temizi..
Harika bilgiler vermişsiniz. Bunun için teşekkürler sizlere. Daha çok bu tarz içerik görmek isterim açıkcası 🙂
ben de sizin gibi Türkçe’yi düzgün kullanarak hazırlanan makaleleri çok yararlı buluyorum. Düzgün yazılmayan bir makaleyi ziyaretçiye okutmak bile mümkün değil.