Sonunda Memur Reformu! Performansa Dayalı Sistem Geliyor.

Devlet memurluğu günümüzde en popüler meslek. En azından “sırtını devlete dayamak” deyiminin esin kaynağı. Sonunda bu mantalitenin devlet için en büyük kazık olduğunun farkına varan devlet, memur reformu yaparak performansa dayalı sisteme geçiyor.

Peki ne demek performansa dayalı sistem? Performansa Dayalı sistem amirler ve hizmet alanlar tarafından değerlendirilen performansın yüksek tutulması esasına dayanıyor.

Yani yılsonunda yapılan değerlendirme sonucunda memurda performans düşüklüğü varsa veya gerekli kriterleri sağlayamıyorsa performansını artırmak için hizmet içi eğitim, kurs veya maaş artışının minimum düzeyde tutulması gibi yaptırımların uygulanması düşünülüyor.

En azından performansını yüksek tutabilmenin yollarını memurun düşünmesi gerekecek. Performans düşüklüğü süreklilik arz eden memurların ilişiklerinin kesilmesi de gündemde.  Bu tür performansa dayalı bir sistem ile devlet memurlarının hizmet esnasında daha dikkatli ve verimli olması planlanıyor.

Öğretmenler de dâhil olmak üzere kendisini yetiştiremeyen, geliştiremeyen, topluma faydası olmayan memurların devletin iş ve işlemlerinin sürekliliğini olumsuz etkilediği muhakkak.

Devlet memuru olmak ta, memur kalmak ta zorlaşıyor. Bu konuda mevzuat sağlıklı yürütülürse ve bürokratlar da değerlendirmelerini sağlıklı yaparsa, verimsiz personel kayırılmazsa, kısacası herkes işini hakkaniyetle yaparsa neden devlet kurumlarından verim alınmasın ki.

Eğitim alanında düşünecek olursak devlet okullarındaki bilgi birikimi ile özel okulların iş disiplinini bir araya getirdiğinizde kalitenin verimliliğin bir nebze olsun artacağını düşünüyorum.

Sağlıklı ve keyifli bir ömür dileği ile.

Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Müezzinoğlu’nun açıklamalarını okumak için TIKLAYINIZ

“Sonunda Memur Reformu! Performansa Dayalı Sistem Geliyor.” üzerine 21 yorum

  1. Paylaşım için teşekkürler, yalnız ”devlet memurluğu” bir meslek değil statüdür. Gözünüzden kaçmış olmalı…

    Yanıtla
    • Evet haklısınız. Statü olarak değerlendirilmesi gerekir teknik olarak. Halk arasında memur olmak deyimingeçtiği için ben teknik kısmına pek dikkat etmedim yazımı yazarken. Uyarınız için teşekkürler.

      Yanıtla
  2. Sonunda devletimiz akıllandı ailelerimizde de bulunan bu tarz düşünceli kişileri üzecek olsa da uzun vadede devletin gelişmesinde katkısı olacaktır.

    Yanıtla
  3. İnşallah bu dedikleri şekilde yapabilirler ama zannetmiyorum, bürokrasi sistemini değiştirmek en zor şeydir.

    Yanıtla
  4. Devlet memurları için bence gayet güzel bir haber. Ayrıca diğer haberlerinizi de sıkı şekilde takip ediyorum.

    Yanıtla
  5. Yıllardır mobbing yapılıyordu kimsenin bir müdahalesi olmuyordu. Torpili olanlar paşa gibi olmayanlar da stress içinde çalışmalarını sürdürüyordu. Eğer bu sistem gerçek olacaksa harika 🙂

    Yanıtla
  6. geç bile kaldı, memur olan işten atılamıyor emekli olsun da kurtulsak diye gözleniyor olacağı buydu şimdi öğretmenlerde deniyorlar sonra diğer memurlarda

    Yanıtla
  7. Bu makaleye gözatmışken, aklıma birden en son girdiğim kpss sınavı geldi. Neredeyse yarım yıl olacak, daha yerleştirme sonuçlarını bırakın, seçim hakkı dahi açılmadı.

    Yanıtla
    • Gelmez dememeli. Ömer Dinçer ‘in Milli Eğitim Bakanlığı zamanında Milli Eğitim Merkez teşkilatınııslah çalışmalarını unutmamak lazım.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.