Bilişim Teknolojileri  Alanı Nasıl Sevdirilir?

Bilişim kelimesini açtığınızda Bilgi ve İletişim kelimerinin ifade  ettiği bütün kelimeler anlaşılmakta. Bununla birlikte elektrik, elektronik gibi alanların da büyük bir kısmını kapsayarak oldukça devasa bir hacime ulaşan ama herkes tarafından basite indirgen  bir kelime.

Bilişim teknolojileri dallandıkça karmaşıklaşan bir alan aynı zamanda. Ağ Teknolojileri, Veri tabanı programlama, Web Programcılığı, Mobil yazılım geliştirme, Donanım, Telekominikasyon, vb. alanlar kendi içlerinde de uzmanlık isteyen alanlar ve bu alanların birbirleriyle doğru etkileşimleri sonucunda da geleceğe yönelik oldukça kaliteli ve insanlık  adına oldukça faydalı ürünler çıkıyor. Cep telefonları, Mobil cihazlar, Akıllı televizyonlar ve daha neler neler.

Eğer siz de bilişim teknolojilerinin başdöndürücü cazibesinden etkilenip te bu alanda çalışmak istediyseniz unutmayın ki bilişim alanı oldukça fazla beyin gücü ,yılmadan çalışma azmi isteyen bir alan.

Bilişim Teknolojileri Alanı Nasıl Sevdirilir?

Gelelim yazının ana konusuna. Bilişim alanını sevdirebilmek için ilk önce neler yapabileceklerini görmelerini sağlamak lazım. Bunu için de programlama derslerinde öğrencilerin basit komutlar ile programlayabilecekleri bir robot veya lego kiti alabilirsiniz. Lego markasının kendi patentli ürünü olan Lego Mindstorms  setleri veya açık kaynak programlama kitleri (Arduino, Rasperry Pi vb.) işinizi fazlasıyla görecektir.

Bütün öğrencilerin bu alanda başarılı olacaklarını düşünmek ve hemen hemen herkesin ilk ve ortaokulda programlama eğitimini almalarını sağlamanın  ne kadar sağlıklı bir uygulama olduğu  tartışılır bir konu. Bu yüzden toplumun programlama , yazılım veya genel anlamda bilişim alanına  ne kadar yatkın olduğunu araştırmak ve bu alana yönlendirmek en  sağlıklı olay diye düşünmekteyim.

Bilişim alanında eğitim gören öğrencilerin sektörün önce gelen  özel ve tüzel kurumlarında belirli günlerde seminer, kurs, staj vb şekillerde eğitilmeleri ve bilglendirilmeleri bununla birlikte basit yarışmalar ile de bilgileri sınanarak eksik yönleri tespit edilmeli diye düşünüyorum.

Bir bilişim teknolojileri alanı öğretmeni olarak okulda; ben ne olacağım, ben bilişim alanını bitirdiğimde ne iş yapacağım şeklinde soruları soran ve son sınıfa kadar da sorularının cevabını bulamayan , hayata karşı umudunu kaybetmiş, viyon ve misyonu olmayan gençleri görmek oldukça üzüyor.  Siz değerli okuyucuların bu konuda yorumlarını bilmek isterim. Bu yazının altında yorum kısmına yorumlarınızı ve fikirlerinizi eklerseniz ben de bu fikir ve yorumları değerlendirip en azından kendimi gelişitirebilirim.

Sağlıcakla kalın.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.